top of page

Aanmelden open schema groepspsychotherapie

Zorg voordat je jezelf aanmeldt voor de groepstherapie dat je de praktijkinformatie hebt gelezen en de informatie over de schema groepspsychotherapie. Hieronder kan je meer lezen over hoe we omgaan met je aanmelding. Mocht je vragen hebben, dan kan je contact opnemen met Maayke Brants (06-20547529 / praktijkbrants@protonmail.com). 

Als je denkt dat de groepstherapie aansluit bij jouw hulpvraag en je wilt je aanmelden dan kan dat bij Maayke Brants. Je hebt een specialistische GGZ verwijzing nodig van je huisarts.

Aanmeldprocedure groepstherapie

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen nemen we contact op en maken we een belafspraak. Daarin kijken we met jou wat je hulpvraag is en of dat goed aansluit bij de hulp die we bieden. Na deze telefonische screening bespreken we je aanmelding. Op basis daarvan besluiten we of we de intakefase opstarten.

 

Intakefase

Deze bestaat uit 1 algemeen gesprek met Letty en Maayke. We schrijven je dan in bij ons als patiënt en onderzoeken met jou je therapiedoelen en hulpvraag. We kijken samen of de groep voor jou een goede behandelindicatie is. Soms kan het zijn dat we samen besluiten dat er nog iets anders nodig is voordat je kunt instromen in de groep. Wanneer we besluiten dat de groep een passende behandeling is, dan starten we de voorbereidende fase op van de groepstherapie. Deze bestaat uit 2 gesprekken met Letty of Maayke. Daarin doen we nog verdere diagnostiek en brengen we je schema’s en modi samen in kaart en maken we je therapiedoelen nog concreter.

bottom of page