top of page

Relatietherapie

Koppels die problemen ervaren in hun relatie zoeken niet snel hulp bij een relatietherapeut. Naast dat zorgverzekeringen deze kosten niet vergoed, denken en hopen we vaak te lang dat het probleem vanzelf wel weer overgaat. Lastige gesprekken worden uitgesteld omdat er angst is dat het probleem alleen maar erger wordt. Stellen weten vaak ook niet goed waar ze de juiste hulp kunnen vinden. Het is voor veel mensen spannend om intieme problemen en jaren voortslepende problemen te bespreken met een therapeut die je nog niet kent.

 

Relatietherapie is geschikt voor paren die te maken hebben met zaken zoals;

  • grote meningsgeschillen over zaken als opvoeding, zorgtaken, werk en levensstijl

  • gebrek aan intimiteit, verliefdheid op een 3de

  • conflicten en problemen binnen de familie, verlies en rouw

  • samengestelde gezinnen

  • overbelast gezin door bijvoorbeeld een zorgintensief kind of zieke partner

  • uit elkaar gaan

Relatietherapie helpt bij het constructief bespreekbaar maken van jullie problemen, onderzoeken van hoe jullie met elkaar praten en samen inzicht krijgen in jullie patronen. Door hier samen aan te werken zien we dat veel paren hierdoor beter met hun problemen kunnen omgaan waardoor ze uiteindelijk ook meer voldoening en geluk kunnen ervaren in hun relatie.

 

Hoe werkt het: Na het kennismakingsgesprek wordt er een uitgebreide intake gehouden met jullie samen. Hierbij brengen we in kaart:

-        jullie hulpvraag en doel: wat willen jullie bereiken met de therapie

-        onderliggende communicatie patronen (wat werkt wel en niet)

-        blokkades in de relatie

 

Afhankelijk van de complexiteit vindt er een individueel gesprek plaats met elk van jullie. In overleg wordt vervolgens met jullie een behandelplan opgesteld en het aantal zittingen afgesproken. Bij korte trajecten is een uitgebreid behandelplan vaak niet nodig.

 

Hoe lang duurt het: Afhankelijk van de complexiteit en jullie behoefte duurt een relatietherapie na de intakefase minimaal 2 tot 10 gesprekken. Ik werk vanuit systeemtherapeutische principes en maak vaak gebruik van EFT-technieken.

De kosten voor partnerrelatietherapie zijn €205 voor een consult van 75 minuten. 

Je kunt je aanmelden voor relatietherapie door contact op te nemen met mij via 06-20547529 of door een bericht te sturen naar praktijkbrants@protonmail.com

IMG_3396.jpeg
bottom of page