top of page

Als je bij mij behandeling zoekt, dan kijken we met een open blik naar wie je bent, wat je hebt meegemaakt, waar je last van hebt en wat jij wil. De meeste mensen die zich bij mij aanmelden zijn in de loop van de jaren vastgelopen in hun leven, soms al op 20-jarige leeftijd en soms pas op 65-jarige leeftijd.

 

Vastlopen kan betekenen dat iemand gevoelens van leegte ervaart, zich somber en angstig voelt of voortdurend boos. In de GGZ worden al deze klachten ‘gelabeld’ in DSM-5 classificaties. Dan spreken we over depressie, angst, persoonlijkheidsproblematiek en trauma. Dat klinkt overzichtelijk en duidelijk, maar dat is het niet. De meeste mensen die vast lopen hebben een hele mix aan klachten die met elkaar samen hangen en door elkaar heen lopen.

Maayke 2022 kleur_edited.jpg

Het is belangrijk om te kijken voorbij de klachten die je hebt en te gaan begrijpen wat er onderliggend aan de hand is. Dat is niet makkelijk en vaak een confronterend proces waarin je jezelf en al je (soms weggestopte) emoties tegen komt.

Veel mensen kunnen met klachten best nog wel een beetje functioneren in de maatschappij, maar voelen dat ze ‘iets’ moeten doen omdat het ‘zo uiteindelijk niet meer gaat’. Sommige mensen vallen uit op werk of lukt het niet een bevredigend privé leven op te bouwen, relaties lopen stuk en op het werk gaat het steeds fout.

 

Als psychotherapeut ben ik mede gevormd door mijn achtergrond als organisatiepsycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog. Ik heb gewerkt in het bedrijfsleven. Daar heb ik ervaren hoe het er aan toe kan gaan in de wereld van de banken, bouwbedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsdiensten. Naast mijn persoonlijke ervaringen hebben deze ervaringen mij verrijkt. Alles samen maakt dat ik in de GGZ wilde werken. Daar ben ik met veel plezier bezig om samen met mensen te puzzelen naar hoe zij los kunnen komen van hun klachten en hun leven kunnen leiden zoals dat bij hen past. Daarnaast werk ik ook nog steeds als coach, voor professionals en leidinggevenden die binnen de context van hun werk zijn vastgelopen.

IMG_3291.jpeg

Registraties & Lidmaatschappen

Psychotherapeut BIG-registratie  : 99930807216

Agb-code praktijk                     : 94066841

Agb-code persoonlijk                : 94102522

Lid van de LVVP, de NVP, het NIP en Psychotherapeuten Utrecht

bottom of page